Annie & de Formica’s (1996-1997)

De Berini’s reisden door Nederland langs alle grote zalen tussen 1985 en 2006. Ergens halverwege wil Hans/Harrie er even een jaartje tussenuit. Maar Marjolein/Annie is er de vrouw niet naar om stil te gaan zitten. Zij luistert in die zelfde periode veel naar de muziek van Bob Wills en nog meer naar de schitterende samenzang van The Sons of the Pioneers. Daar komt ze liedjes tegen die ze wel al kende in het Nederlands zoals Koel Helder Water.

Zo komt de op het spoor van de Chicos en de Fouryos.

Een aantal hits van deze bandjes bestond uit Amerikaanse liedjes, vaak letterlijk vertaald in het Nederlands. En schrijfstijl die Marjolein in die tijd enorm aanspreekt. ( tuttig jaren 50 Nederlands)

Zij stort zich op de samenzang van het repertoire van de Fouryos en Chicos en samen met drie muzikanten uit de Maasstad begint ze aan een leuk muzikaal project wat uitgroeit tot een theatertour van 1 seizoen te beginnen op de Parade in Rotterdam/ Utrecht/ Den Haag en Amsterdam. Daarna een tournee van 1 seizoen langs plm. 75 kleine zalen.

Annie en de Formicas zijn geboren.

Ondersteund door drummer Coen Aalberts, brengt Marjolein/Annie met haar Formica’s een muzikale en theatrale ode aan de Fouryo's en Chico's, die legendarische zanggroepen die successen vierden aan het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig.

Persberichtje uit die tijd:

Annie & de Formica’s voeren ons mee op een muzikale reis naar de tijd van suikerspin-kapsels, vetkuiven, sinaasappeldansen, brommers en slobtruien. Van surfmuziek tot aan “het ritme van de regen”, “zeg niet nee” en “lollipop”; van rock ‘n roll tot latin en van Nederland tot Hawaii. Het is een sfeer die je bijna kunt aanraken: een frisse jeugd, een nieuwe lente na moeizame jaren van wederopbouw; klanken als frisgroene blaadjes in de bries en helder als een koele kabbelende beek. Annie & de Formica’s brengen een sprankelende show van aanstekelijk enthousiasme en onbezongen optimisme.

Als kers op de taart krijgen zij bij een afsluitend optreden in het Vondelpark in Amsterdam, bezoek van de leden van originele band.( Fouryo`s) Dit was zeker een bijzondere ontmoeting aangezien de bandleden na de zo succesvolle carrière elkaar uit het oog waren verloren.

Quote van een van de Fouryo`s na afloop van het optreden:

We hoorden jullie al vanuit de verte zingen en we dachten werkelijk dat wij onszelf hoorden!

Hier een mini foto met op de voorgrond de twee dames Fouryo`s.

Marjolein Meijers – zang en contrabas
Janneke de Vries – zang en percussie
Theo van Duyl – zang en gitaar
Steef Vooren – zang en gitaar
Coen Aalberts – drums
Geluid – Peter Heiden
Licht – Paul v.d. Kuil