Fotoalbum

Familieband (2015)

Ze zijn elkaars broer, neef, oom, partner:
Rens van der Zalm (Andy Irvine, Frank Boeijen en Youp van 't Hek), Marjolein Meijers (Berini`s), Walter Kuipers (Berini`s Peter Blanker) en Onno Kuipers (Louisiana Radio).
Op familiefeesten spelen ze al jaren samen. Nu neemt het publiek plaats in hun keuken en geniet van de intieme en hilarische verhalen, omlijst met fantastische muziek en ontroerende eigen liedjes. Iers, Nederlands, Cajun, Americana, afwisselend, ontroerend en goeie verhalen.
Na hun tweede optreden schreef de pers: "Het optreden van Freek de Jonge met band was mooi en hoogtepunt was het optreden van Marjolein Meijers met haar Familieband. Dat was FENOMENAAL!"

Hongerig Hart (2014-2015)

'Hongerig Hart' is een muzikaal theaterdiner in vier gangen. Marjolein 'Berini' Meijers en haar muzikanten serveren een programma waarin alles draait om eten. Vier verhalen vormen een aanstekelijke, uitdagende en hongerig makende culinaire reis naar een wereld, waar voedsel rechtstreeks toegang verschaft naar het hart. Met de flair van een chef-kok, de gevoelige smaakpapillen van een sommelier en de liefde van een moeder zet de Rotterdamse rasartieste het theater in vuur en vlam met haar kunsten. Dus schuif aan bij deze smaakvolle muzikale maaltijd vol tragikomische wendingen en hartverwarmende muziek van Marjolein Meijers en Walter en Onno Kuipers

Niemands Meisje (2012-2013)

‘Niemands Meisje’ is een rauwe komedie over gebroken hoop op de ruïnes van idealen. Met haar muzikale talent en de skills van een rascomédienne brengt Marjolein een theatershow vol heartbreakers en tearjerkers, daarbij muzikaal ondersteund door Walter en Onno Kuipers. Voor deze voorstelling tekent theatermaker Daphne de Bruin voor tekst en regie. De liedteksten zijn van Marjoleins eigen hand. Deze nieuwe samenwerking brengt inktzwarte satire en swingende muziek samen in een show die zwaar in het rood begint, maar eindigt met een positief saldo.

De Berini's - Opgevoerd (2010)

"Opgevoerd" is de titel van het programma, waarmee Marjolein Meijers De Berini's nieuw leven inblaast. Ruim 5 jaar na het afscheid. Het begon weer te kriebelen. Hans Kemeling, beter bekend als Harrie, heeft een definitieve keuze gemaakt voor een rol achter de schermen. Meubel- en decormaker. En in Bob Fosko vond Marjolein een nieuwe partner om gezamenlijk door de snoeptrommel van de mooie muziek te schuimen. Er bleek een opvallende en veelbelovende, gezamenlijke interesse. Voor Fosko, naast zanger ook acteur, is de combinatie ideaal.

Solex (2007)

Op een dag trek je de stoute schoenen aan en verlaat je die vertrouwde Almondestraat. Dan is Annie van de Berini’s niet meer Annie, maar Marjolein Meijers. Helft van een duo, maar in d’r eentje dubbel zoveel waard. Solex is haar allereerste solo-programma al staat ze er niet alleen voor. Twee muzikanten reizen met haar mee en vormen de achtergrond van een ontroerend hilarisch ontwapenend komisch en tragisch verhaal over een vrouw die zonodig solo moet. Over een ouwe stoel die je niet wegdoet, over een Chinese vrouw op de vlucht en moeders in alle soorten en maten.
Van die moeders die we allemaal hebben… en die we soms ook zelf zijn.

De Berini's (1983 - 2006)

De Berini's zijn geen Italianen, De Berini's zijn Annie en Harrie de Bruin, (= Marjolein Meijers en Hans Kemeling), een stel uit Rotterdam. Artiesten met een 'nummer'. Denk aan de jaren vijftig; rock'n roll, Harley Davidsons etc. In het begin maakten de Berini`s uitsluitend teksten op bestaande rock en Roll muziek uit de USA. Maar ze hadden nog geen naam voor hun duo. Duo handje contantje leek ze wel leuk, maar dat viel iets teveel in de gaten.Trio Kmizzurreen bleek te flauw. De Chariloos was te Rotterdams. De Cadillacs leek Annie wel wat. Maar neen. Har was het er niet mee eens. In de vijftiger jaren had je wel Rock en Roll muziek in Nederland, maar nog lang geen Cadillacs. Toen was de suiker op de bon en reden ze nog op brommertjes. "Nou,"sprak Annie,"dan noemen we ons naar een brommert!" Dat leek Har niets, maar na enig aandringen vonden ze de oplossing. De BERINI, een Rotterdamse brommer die vanaf 1949 bereden werd in REO (Rotterdam en omstreken). Ze komen uit op een brommer van Rotterdams fabrikaat, jawel: De Berini!