Annie en de Cowboys (2006-2008)

Ergens voorjaar 1996 ( het exacte jaartal zoek ik nog op) werd Marjolein benaderd door Radio Rijnmond.

In een programma van hen waar zij een artiest als hoofdgast hadden, werd ook weer een gast uitgenodigd op verzoek van de hoofdgast. In dit geval ging dat over Fay Lovski, die blijkbaar fan was/ gecharmeerd door het spel van Marjolein. Op verzoek van Fay speelde Marjolein een lied samen met haar. In die tijd speelde Marjolein vaak Western Swing uit de jaren 30 en 40. De grote voorbeelden waren Bob Wills en the Sons of the Pioneers met Roy Rodgers (en het paard Trigger); Roy, de eerste zingende filmster/cowboy. Ook Fay hield van deze muziek.

Marjolein speelde regelmatig in het Lak theater in Leiden. Het Lak deed ieder jaar een kerst special met als extra vraag ,’ Bedenk eens een leuk programma wat je graag zou willen doen met andere artiesten dan waar je normaal mee werkt‘. Alle techniek werd uit de kast getrokken, op verzoek van de artiesten de prachtigste decors gebouwd. Marjolein werd gevraagd dat te komen doen kers 1996, en belde Fay. Zo ontstond `On the Porch. Een muzikaal kerstprogramma met old time/ Americana muziek, muzikaal ondersteund door Cok van Vuuren, Louis Debij, Joost Belinfante en Fay en Marjolein. In een werkelijk schitterend decor van een levensgrote en levensechte Porch!

On The Porch in het Lak Theater Leiden

Voorjaar 1997, plannen voor de festivals werden gemaakt en het was bijna zonde om dat mooie On the porch programma te laten verstoffen, dus het program werd opgeschoond, een nieuwe versie van de porch werd bedacht en omdat Joost Belinfante niet beschikbaar was werd een nieuwe fiddler gekozen. Walter Kuipers.

On the Porch toerde op de parade 1997 en was een groot succes.

Dat prachtige repertoire verdween weer in de platenkast, totdat Marjolein een aantal jaren later ( inmiddels vast samenwerkend met Walter Kuipers) besloot er weer eens een nieuwe draai aan te geven. Dat werden Annie en de Cowboys .

Uiteindelijk bleef jaren later ( na de Berini`s ) de Marjolein Meijers Band over uit al deze muzikale omzwervingen. Die band speelt en bestaat nog steeds ( 2021)

Persbericht uit die tijd:

Annie en de Cowboys staan voor mooie nederlandstalige meerstemmige zang en vet swingende muziek met goeie en komische teksten. Heel geschikt als swingend intermezzo op grote feestavonden. In theatrale omgeving, parade /festivalachtige sferen en theatercaf├ęs. Geweldig voor Country en Western en Bluegrass liefhebbers. Zeer geschikt voor akoestische optredens in kleinere ruimtes, maar ook versterkt voor een groter publiek.

De bezetting van Annie en de Cowboys is:
Marjolein Meijers – zang, contrabas, gitaar
Fred Piek – zang, gitaar
Walter Kuipers – fiddle, mandoline, zang
Johan Lammers – banjo

Sidemen :
Onno Kuipers – accordeon, trekzak
Cok van Vuuren – lapsteel, slide-gitaar
Izak Boom – gitaar, mandoline, banjo