De Berini’s Opgevoerd (2010)

“Opgevoerd” is de titel van het programma, waarmee Marjolein Meijers De Berini’s nieuw leven inblaast. Ruim 5 jaar na het afscheid. Het begon weer te kriebelen. Hans Kemeling, beter bekend als Harrie, heeft een definitieve keuze gemaakt voor een rol achter de schermen. Meubel- en decormaker. En in Bob Fosko vond Marjolein een nieuwe partner om gezamenlijk door de snoeptrommel van de mooie muziek te schuimen. Er bleek een opvallende en veelbelovende, gezamenlijke interesse. Voor Fosko, naast zanger ook acteur, is de combinatie ideaal.

Het is helaas gebleven bij maar 1 programma samen met Bob ( Geert). Het leek er op dat het publiek dacht dat het personage Harrie (Hans) vervangen zou worden door Bob (Geert). En Bob was veel meer Amsterdam dan Rotterdam. ( Alhoewel hij ook best fan was van Rotterdammers) En dat sloeg dus bij de dye-hard fan van de Berini`s niet aan.

Een compliment voor de Berini`s. We zijn van typetjes, naar karakters dus uiteindelijk bestaande mensen geworden. Wat theater niet al kan doen met mensen.

Ik draag nu vaak het lied Wat doen ze daar in de hemel vandaag op aan Bob Fosko.

Hij was een topper!! Het was een eer en groot genoegen hem gekend te hebben!

Foto: Roy Beusker