De Berini’s – Noorderstil (2003)

1 Noorderstil

2 Rotterdam

3 Engelse deun/ Reel

4 Mooi bestaan

5 Leven voor de dood

6 Dor ties een merrebol

7 Almelose kermis/ Kaas Maken

8 Somaliër op een fiets

9 Walt`s reel/ June apple

10 Ashokan farewell

11 Hoem pa pa

12 Trein

13 Durp

14 Wacht op mij

Met: Marjolein Meijers en Hans Kemeling
Bron verhalen: Dick van Den Heuvel, Marjolein Meijers en Hans Kemeling
Tekst: 
Dick van den Heuvel
Regie: 
Bruun Kuijt
Decor idee: 
Dick van den heuvel
Decorbouw: 
Hans Kemeling
Muzikanten: Walter Kuipers en Thijs Ruhrup
Geluid: Peter Goudswaard
Licht en lichtontwerp: Kim van Wijk
Ontwerp CD-hoes: Don Heijman

De Berini’s is een klein dapper gezelschap dat in de loop der jaren een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ooit speelden De Berini’s enkel jaren vijftig liedjes. Hun programma’s zijn nu uitgegroeid van muzikaal volkstheater tot theatervoorstellingen met een krachtig verhaal en prachtige liedjes. Het verhaal van het vorige theaterprogramma ‘Sloophamer’ is bewerkt voor een tele-film.. Hoe we het precies moeten noemen, weet eigenlijk niemand, maar een ding is zeker: De Berini’s zijn een begrip geworden.

Zet twee doorgewinterde Rotterdammers in een klein dorpje op het platteland. De één zoekt er rust en ruimte, de ander ontvlucht de hectiek van de grote stad. Maar wat ze meenemen, los van en niet door te komen stapel verhuisdozen, is zichzelf. Hoe moeilijk het voor een stedeling is te integreren op het Hollandse platteland en hoe moeilijk het is voor een dorp om deze ‘buitenlanders’ in hun gemeenschap toe te laten, zie je in Noorderstil. Een gedeeltelijk waargebeurd verhaal, geschreven door Dick van den Heuvel, geregisseerd door Bruun Kuijt en gespeeld door Hans Kemeling en Marjolein Meijers. Een tragikomisch verhaal met hilarische momenten, afgewisseld en ondersteund door prachtige muziek. Kortom: weer een mooie nieuwe aflevering in het vervolgverhaal va het leven van de Berini’s.

Dick van den Heuvel schrijft de tv-serie ‘Russen’, schreef ook voor De Berini’s het ijzersterke stuk ‘Negerzoenen’ en de ontroerende voorstelling ‘Sloophamer’. Bruun Kuijt is van De Echte Mannen, deed de bewerking/regie voor ‘David Copperfield’, de productie/regie voor de Broadwaymusical ‘Het mysterie van Charles Dickens’. Walter Kuipers speelt regelmatig met Fred Piek en Herman Erbé en speelde met De Berini’s mee in ‘Negerzoenen’ en ‘Sloophamer’. Thijs Ruhrup is muziekdocent, speelt traditioneel klinkende vooral Keltische snarenmuziek in verschillende bands o.a. Ruadán.