De Berini’s – “Sloophamer” (2003)

Met: Marjolein Meijers en Hans Kemeling
Bron verhalen: Marjolein Meijers en Hans Kemeling
Tekst: 
Dick van den Heuvel
Regie: 
Marcel Sijm
Eindregie: 
Dick van den Heuvel
Posterfoto: 
Vincent Mentzel
Decorbouw: 
Hans Kemeling
Decor idee: 
Dick van den Heuvel
Muzikanten: Izak Boom en Walter Kuipers
Geluid: Peter Goudswaard
Licht en lichtontwerp: John Bouwer
Licht: Oliver de Werk
Ontwerp CD-hoes: Don Heijman

Marjolein Meijers en Hans Kemeling, alias Annie en Harrie, vormen al sinds 1984 het duo De Berini’s. Nu spelen ze hun zesde theaterprogramma, Sloophamer, geschreven door Dick van den Heuvel.

Het huis van Annie en Harrie in de Almondestraat moet tegen de vlakte! De naïeve, brommerige Har en de bijdehante, ratelende An worden geconfronteerd met de boosheid en verwarring die volgen op de onverbiddelijke sloophamer. Harrie toont karakter en is niet van plan zijn huis uit te gaan. Annie wil zich nog wel laten verleiden door een huis met een echte designkeuken, maar haar man wil er niets van weten: ‘Wij wijken niet!’.

Zijn de twee Rotterdammers wel opgewassen tegen de enorme kracht van buiten? Op hun eigen manier laten De Berini’s in dit nieuwe programma zien wat verlies betekent in het leven van een mens. Zij ontroeren met prachtige liedjes over liefde en de vaste waarden in het leven. En vanzelfsprekend ontbreekt het De Berini’s zelfs onder deze sloophamer niet aan een flinke dosis verrassende grappen, Berini-scènes en prachtige wijsheden.