Het beste van De Berini’s (2006)

De Berini’s zijn geen Italianen, De Berini’s zijn Annie en Harrie de Bruin, (= Marjolein Meijers en Hans Kemeling), een stel uit Rotterdam. Artiesten met een ‘nummer’. Denk aan de jaren vijftig; rock’n roll, Harley Davidsons etc.

In het begin maakten de Berini`s uitsluitend teksten op bestaande rock en Roll muziek uit de USA. Maar ze hadden nog geen naam voor hun duo. Duo handje contantje leek ze wel leuk, maar dat viel iets teveel in de gaten.Trio Kmizzurreen bleek te flauw. De Chariloos was te Rotterdams. De Cadillacs leek Annie wel wat. Maar neen. Har was het er niet mee eens. In de vijftiger jaren had je wel Rock en Roll muziek in Nederland, maar nog lang geen Cadillacs. Toen was de suiker op de bon en reden ze nog op brommertjes.

“Nou,”sprak Annie,”dan noemen we ons naar een brommert!”
Dat leek Har niets, maar na enig aandringen vonden ze de oplossing.
De BERINI, een Rotterdamse brommer die vanaf 1949 bereden werd in REO (Rotterdam en omstreken). Ze komen uit op een brommer van Rotterdams fabrikaat, jawel: De Berini!

Van tussen de schuifdeuren in cafes en kleine zalen drong dit ‘muzikaal volkstheater’ door tot de grote zalen. Op 27 mei 2006 speelden Marjolein Meijers en Hans Kemeling hun laatste voorstelling met ‘En nou is het afgelopen’. Na 21 1/2 jaar het theaterduo De Berini’s te hebben gespeeld namen Meijers en Kemeling afscheid van elkaar.